KOULU JA OPISKELU

PERUSKOULU

Loikalan koulu toimii Iitin kunnan koulutoimen erityistoimipisteenä ja opetuksesta vastaa kunnan palkkaama erityisopettaja. Luokassa avustaa myös Loikalan oma opetushenkilökunta. Opetuksessa noudatetaan yksilöllistä ja joustavaa opetuskäytäntöä eli oppilas etenee luokka-asteelta toiselle heti edellisen valmistuttua lukuvuodenajasta riippumatta, mikä on järkevää, koska useimpien Loikalaan sijoitettujen nuorten koulunkäyntihistoria on ollut rikkonainen.

Oppimistulokset ovat olleet erinomaisia ja peruskoulun päättötodistusten taso on mahdollistanut nuorten jatko-opinnot yhä useammin heidän toivomiinsa jatko-opintoihin.

 

AMMATILLISET OPINNOT

Loikalassa on mahdollista opiskella myös lukiossa tai ammattioppilaitoksissa. Ammattiopintoja löytyy hyvin kattavasti lähikunnista Lahdesta ja Kouvolasta. Mahdollisuus on myös valmentaviin Valma-opintoihin, joissa teemme tiivistä yhteistyötä Kouvolan Seudun Ammatiopiston kanssa.

Mikäli nuori ei peruskoulun jälkeen vielä kykene käymään koulua kartanon ulkopuolella, hänelle räätälöidään muita opintoja tai työharjoittelua. Jos nuorella on kotikunnassaan ammattikoulu kesken Loikalaan tullessa, opintoja pyritään jatkamaan yhteistyössä nuoren opiskelupaikan kanssa.